dimecres, 9 de març del 2011

CONSELLS PER A LA BONA ALIMENTACIÓ


- Respectar els horaris de menjar, evitant menjar entre hores aliments rics en greix i sucres, ja que aporten moltes calories i pocs nutrients i lleven les ganes de menjar

- No t'oblidis dels làctics. Són molt importants perquè els teus ossos tinguin tot el calci que necessiten.
- Els hidrats de carboni són nostra principal font d'energia. Els pots trobar en:
         · Els cereals: arròs, civada, blat de moro, blat i els seus derivats; farines i productes elaborats amb ells com a pa, pastes, galetes.
         · Els llegums: pèsols, cigrons, llentilles, etc. Aquests també ens aporten fibra que és important per regular el funcionament del nostre intestí i prevenir malalties.

- Moderació en els dolços, refrescs i sucre.

- Precaució amb el menjar ràpid: engreixa molt i alimenta poc.

- No abusar del consum de sal i preferiblement es recomana la “sal iodada”.

- S'ha de menjar amb moderació i varietat: una mica de cada cosa i no gaire d'una sola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada